News

19/10/2018 -

Mas Carandell participa a la Setmana BIO amb visites escolars als horts urbans ecol貌gics del barri Sol i Vista

Del 20 al 28 d鈥檕ctubre se celebra a Catalunya la Setmana Bio

Submitted by Francesc Xavier... on Fri, 19/10/2018 - 10:46

Del 20 al 28 d鈥檕ctubre se celebra a Catalunya la Setmana Bio, una setmana per con猫ixer la producci贸 i l鈥檃limentaci贸 ecol貌giques amb activitats arreu del territori. Una d鈥檃questes activitats, que es dur脿 a terme a Reus i ser脿 impulsada per Mas Carandell, 茅s l鈥檕rganitzaci贸 de visites escolars als horts urbans ecol貌gics del barri Sol i Vista de Reus, uns espais de cultiu gestionats des del Pla d鈥檈xperi猫nciaci贸 laboral Manteniment d'horts urbans i valoritzaci贸 de l'entorn periurb脿 dels barris de La Immaculada i Sol i Vista, 聽que actualment es desenvolupa a l鈥橧MFE Mas Carandell en el marc del programa Treball als barris.

El regidor de Medi Ambient i Ocupaci贸, Daniel Rubio explica que tot i que l鈥檕bjectiu primer dels plans d鈥檈xperienciaci贸 茅s l鈥檕cupaci贸 de persones en situaci贸 d'atur i la seva qualificaci贸 professional en el sector de l鈥檃gricultura ecol貌gica, aquesta 茅s una bona ocasi贸 per difondre el treball realitzat als horts urbans i dotar de valor pedag貌gic tant l鈥檃ctivitat agr铆cola responsable gestionada amb criteris ambientals聽com el foment d鈥檜na alimentaci贸 i consum saludables.聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽

Es preveu que a prop de 500 alumnes de la ciutat puguin gaudir d鈥檃questes sortides educatives, que enguany s鈥檃drecen a centres educatius amb els que ja es treballa el tema dels conreus ecol貌gics. En aquest sentit ja s鈥檋an planificat les visites de l鈥檈scola del barri, la C猫lia Artiga (4 grups, de 3r a 6猫 de prim脿ria), de l鈥檈scola Alberich i Casas (amb 4 grups de 5猫 i 6猫), de l鈥檈scola Miseric貌rdia (amb 3 贸 4 grups m茅s) i de la Prat de la Riba, 1r i 2n(que a banda de la visita ha programat altres tallers i sortides a nivell de centre). Tamb茅 visitaran els horts urbans del barri Sol i Vista nois i noies de 1r d鈥橢SO i l鈥橝ula oberta de l鈥橧nstitut Gaud铆 i l鈥檃lumnat del CEE Font del Lle贸.

Durant les visites, i en funci贸 del nivell educatiu de l'alumnat, es duran a terme explicacions sobre la gesti贸 ecol貌gica de cultius en bancals cer脿mics elevats, ressaltant aspectes sobre la fertilitzaci贸, la rotaci贸 de cultius, el disseny i associaci贸 de conreus i l鈥檈ncoixinat entre d鈥檃ltres aspectes, aix铆 com la gesti贸 d鈥檜n sistema de compostatge amb les restes de l鈥檋orta generades pel ve茂nat.

Mas Carandell compta enguany amb dos projectes d鈥檈xperienciaci贸 laboral dins del programa Treball als barris, que han perm猫s contractar 8 peons per treballar en l鈥櫭爉bit de l鈥檃gricultura ecol貌gica i la jardineria, i 2 persones com a monitores seves. Es tracta d鈥檜na acci贸 del Programa Treball als barris subvencionat, pel Servei P煤blic d鈥橭cupaci贸 de Catalunya i cofinan莽at pel Ministerio de Empleo y Seguridad Social-Servicio P煤blico de Empleo Estatal.