Notícies

06/09/2016 -

Alumnes de la Casa d’Oficis de l’IMO fabriquen la nova tanca del Castell de Templers

És una acció subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Projecte Treball als Barris 2015

Enviat per Francesc Xavier... el dt., 06/09/2016 - 12:10

Els alumnes de la Casa d’Oficis de l’IMO estan fabricant la nova tanca que es podrà veure aviat al recinte del Castell de Templers de Gardeny. L’alcaldessa accidental, Montse Mínguez, ha visitat aquest matí els joves que estan fent els treballs de fabricació de la nova tanca i de muntatge de la tanca durant els mesos de juliol i agost. Al setembre la col·locaran en la zona d’accés al recinte del monument. La tanca tindrà una longitud de 78 metres i està fabricada amb perfils metàl·lics. El seu acabat serà mitjançant esmalt amb aspecte forja.

Mínguez ha assenyalat que són alumnes treballadors de les especialitats formatives d’operacions auxiliars de fabricació mecànica/soldadura i de pintura decorativa en construcció de la Casa d’Oficis Treball als Barris 2015, de l’Institut Municipal d’Ocupació de la Paeria. 

La Casa d’Oficis Treball als barris 2015, que desenvolupa l’IMO, és una acció subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Projecte Treball als Barris 2015. La Casa d’Oficis és un projecte adreçat a joves aturats entre 16 i 24 anys i té per objectiu millorar l'ocupabilitat dels joves en situació d'atur. El projecte deriva de l’antiga Escola Taller que es va posar en marxa l’any 1987, i de la quan han derivat diferents programes.

L’alcaldessa accidental ha explicat que l’acció compta amb quatre especialitats formatives, amb 10 alumnes en cadascuna:

-Operacions auxiliars de fabricació mecànica/soldadura

-Jardineria

-Pintura decorativa en construcció

-Dinamització sociocultural

L’objectiu de les tres primeres és el de millorar el mobiliari i els espais públics municipals del barris de la Mariola, Centre històric i Noguerola. L’objectiu de la darrera és donar a conèixer i reforçar la presència als barris dels equipaments culturals de l’Ajuntament (Museu de l’Aigua, Museu de l’Automoció Roda-Roda, Centre d’Art La Panera, Arborètum i Oficina de Turisme) i a la Seu Vella.

Mínguez ha indicat que és una bona oportunitat per als joves, ja que poden aprendre un ofici i, a més, tenir una sortida laboral, donat que un dels propòsits també és la seva inserció en el mercat de treball. De fet, ha afirmat que els 10 joves de l’anterior taller de soldadura van trobar feina en acabar-lo.

La característica que destaca d’aquest programa de formació-treball és que, durant els 6 primers mesos, l’alumne treballador rep una beca del Servei d’Ocupació de Catalunya i els 6 mesos restants té un contracte laboral de formació. El projecte és adreçat a joves residents als barris Mariola, Centre Històric i Noguerola/Portal de Magdalena, encara que excepcionalment es pot autoritzar la participació de persones no residents en aquests barris.

Els joves fan quatre dies de pràctiques i un de teoria vinculada al que fan (informàtica, riscos laborals, etc.). Montse Mínguez ha recordat que alumnes del taller de jardineria d’aquest programa han fet els treballs d’enjardinament al claustre de la Seu Vella i que ara estan a l’Arborètum. I els de pintura també han actuat a l’Escola Bressol del Centres Històric.

Els professionals que imparteixen els tallers han comentat que la motivació és un dels aspectes que també treballen, així com el fet que els joves puguin tenir més oportunitats després d’inserir-se en el món laboral. Així ho valoren els alumnes, que asseguren estar contents i satisfets amb aquests tallers.