Not铆cies

24/07/2017 -

La mem貌ria anual de l鈥橧nstitut Municipal de Promoci贸 de l鈥橭cupaci贸 indica que prop de 48.000 persones van ser ateses per l鈥檈ntitat durant el darrer any

El foment empresarial va ser una de les principals apostes amb l鈥檃torgament de microcr猫dits i diferents iniciatives per dinamitzar l鈥檈conomia social i solid脿ria a Badalona

Enviat per Francesc Xavier... el dl., 24/07/2017 - 09:25

L鈥橧nstitut Municipal de Promoci贸 Econ貌mica de Badalona (IMPO) va propiciar durant l鈥檃ny 2016 la inserci贸 laboral de 1.556 persones gr脿cies als plans d鈥檕cupaci贸 i altres programes de nova creaci贸 impulsats des de l鈥檈ntitat. Aquestes dades es desprenen de la a Mem貌ria de Gesti贸 de l鈥橧MPO, que repassa l鈥檃ctivitat anual de l鈥檈ntitat en les 脿rees d鈥檕rientaci贸 i intermediaci贸 laboral, plans d鈥檕cupaci贸, capacitaci贸 professional, projectes d鈥檕cupaci贸, foment empresarial i col路laboraci贸 i concertaci贸 amb empreses i entitats.

Segons indica la mem貌ria, els resultats d鈥檌nserci贸 s贸n superiors als registrats l鈥檃ny 2015. Pel que fa als plans d鈥檕cupaci贸, s鈥檋a assolit un augment de l鈥1,7% fins a arribar a un total de 597 persones. La resta de programes impulsats per l鈥檕rganisme s鈥檋an elevat un 83% i han ocupat a 959 persones. Els projectes 鈥楤adalona: obrint portes a l鈥檕cupaci贸鈥 amb 140 treballadors i subvencionat per l鈥櫭rea Metropolitana de Barcelona i el 鈥楶rograma de treball i formaci贸鈥 amb 114 i subvencionat pel SOC, s贸n els programes amb major participaci贸. Aquestes xifres corroboren la baixada de l鈥檃tur a la ciutat en els darrers mesos.

El document presentat indica que l鈥橧MPO va atendre durant el darrer any a 47.870 persones, una xifra un 5% inferior respecte de l鈥檃ny 2015 a causa de l鈥檃ugment de les contractacions. Malgrat aix貌, l鈥檈ntitat va incrementar la seva activitat en un 9,8%, passant de 32.964 accions en 2015 a 36.179 el 2016.

La mem貌ria recull dades interessants, com el nombre de participants en les sessions informatives per a l鈥檕cupaci贸, un total de 844, gaireb茅 el doble que el 2015 i destaca la gesti贸 de les sales de recerca de feina per on van passar m茅s de 4.500 persones.

Destaquen tamb茅 les iniciatives de Foment Empresarial per a dinamitzar l鈥檈conomia social i solid脿ria a Badalona que s鈥檌mpulsen des de l鈥檕rganisme p煤blic, com per exemple la signatura d鈥檜n conveni amb la Federaci贸 de Cooperatives de Treball i la posada en marxa de l鈥橝teneu Cooperatiu del Barcelon猫s Nord. Tamb茅 s鈥檋an fet un total de 796 assessoraments en aspectes de creaci贸 i gesti贸 d鈥檈mpreses i un acompanyament en l鈥檈laboraci贸 de 113 plans d鈥檈mpresa.

La mem貌ria d鈥檃ctivitats de l鈥橧MPO es pot consultar en el seg眉ent enlla莽:

http://www.impo.cat/impo_data/obs/0218.pdf