Not铆cies

23/05/2017 -

Montblanc s'integrar脿 al projecte de promoci贸 industrial Camp de Valls

Enviat per Francesc Xavier... el dt., 23/05/2017 - 06:15

聽Els alcaldes de Monblanc i Valls han presentat la proposta de col路laboraci贸 i, a la vegada, han reclamat celeritat amb les obres de l'autovia A27 com infraestructura clau per l'Alt Camp i la Conca de Barber脿

La ciutat de Montblanc s'adherir脿 al "Camp de Valls-Parc Industrial de l'Alt Camp", projecte de promoci贸 industrial que impulsen 12 municipis. La capital de la Conca de Barber脿 passar脿 a formar part d'aquest projecte tal i com han destacat avui dilluns dia 22 de maig els alcaldes de Montblanc i Valls, Josep Andreu i Albert Batet respectivament, acompanyats pel regidor d'Empresa i Ocupaci贸 i president de Vallsgenera, Joan Carles Sol茅.

En la presentaci贸, els dos ajuntaments han posat de relleu la voluntat conjunta dels dos municipis per refor莽ar les l铆nies de col路laboraci贸. "Tenim la voluntat compartida de sumar, de contribuir a crear sinergies positives i treballar en xarxa, entenent la nostra acci贸 des de la cultura de l'entesa i del pacte per un territori d'oportunitats", ha destacat el batlle vallenc que ha posat l'accent en el fet que la solidesa i el motor de la ind煤stria a l'Alt Camp i la Conca de Barber脿 ha estat clau per la recuperaci贸 econ貌mica i la reducci贸 de l'atur a les dues comarques a un ritme superior al de la resta del Camp de Tarragona. Per Josep Andreu, "comarques d'interior com les nostres, que han apostat per la ind煤stria i un model territorial sostenible, s贸n les comarques que tenen menys atur, m茅s creixement i unes societats m茅s ben estructurades".

Pels dos alcaldes, la col路laboraci贸 entre les dues capitals que es pot estendre tamb茅 al conjunt de municipis industrials de la Conca, situa aquestes comarques en una bona posici贸 com una potent "regi贸 entre Lleida i Tarragona amb moltes possibilitats de cr猫ixer i fer-ho en qualitat". El projecte Camp de Valls, fundat el gener d'enguany, l'impulsen fins al moment 12 localitats de l'Alt Camp, en concret, Alcover, Ali贸, Br脿fim, el Pla de Santa Maria, els Garidells, la Riba, Puigpelat, Rodony脿, Vallmoll, Valls, Vila-rodona i Vilabella. Camp de Valls compta amb l'adhesi贸 de nombroses empreses i institucions de l'Alt Camp i, amb la propera entrada de Montblanc, s'obren les possibilitats d'augmentar la for莽a de l'alian莽a i del projecte industrial.

Els 12 municipis de l'Alt Camp compten amb 18 pol铆gons que sumats suposen m茅s de 7 milions de m2 de s貌l industrial i 3.500 empreses. Entre els objectius del Pacte Camp de Valls, es vol consolidar el paper de les comarques de l'interior del Camp de Tarragona com a pol estrat猫gic del sud de Catalunya, amb accions concretes de promoci贸 i captaci贸 d'inversions i aprofitant la for莽a de sectors claus com els de l'automoci贸, alimentaci贸, log铆stica, paper, entre d'altres.

Autovia A27

Els dos alcaldes tamb茅 han valorat avui la marxa de les obres de construcci贸 de l'autovia A27 entre Valls i Montblanc. El projecte, que el Ministeri de Foment va reprendre el passat mes d'abril a la zona de Masmolets despr茅s de 7 anys de paralitzaci贸, s贸n claus per a les dues ciutats i per al conjunt del Camp de Tarragona i les comarques de Lleida. Batet i Andreu, que en tots aquests anys han insistit des de tots els 脿mbits per la finalitzaci贸 total del projecte, han valorat positivament la represa de les obres, per貌 han reconegut que el ritme dels treballs no acaba de ser del tot satisfactori.