Not铆cies

03/05/2017 -

M茅s del 50% de les persones usu脿ries dels serveis per a persones en atur ateses per l鈥檃juntament troben feina

Enviat per Francesc Xavier... el dc., 03/05/2017 - 10:42

L鈥橝juntament de Sabadell va atendre al 2016 10.234 persones en situaci贸 d鈥檃tur de les que m茅s del 50% van aconseguir la inserci贸 laboral. La xifra es dispara si es tracta de serveis vinculats amb un treball intensiu de recerca de feina. Per tant, amb serveis m茅s a mida i personalitzats els resultats d鈥櫭▁its s贸n m茅s elevats. Aquests s贸n alguns dels principals indicadors de l鈥橧nforme anual 2016 de Treball i Empresa de l鈥橝juntament de Sabadell, presentat avui.

Com a perfil de les persones ateses continuen predominant les que es troben en situaci贸 d鈥檃tur i amb un nivell de qualificaci贸 d鈥檈studis primaris complets o batxillerat elemental. Hi ha un total equilibri per ra贸 de g猫nere. Pr脿cticament la meitat s贸n dones i l鈥檃ltra homes. El grup d鈥檈dat m茅s nombr贸s es situa en la franja d鈥檈dat d鈥檈ntre 25 i 44 anys. Tamb茅 茅s destacada la pres猫ncia de joves menors de 25 anys. Per nacionalitat, gaireb茅 el 80% del total tenen l鈥檈spanyola i a continuaci贸 el col鈥ectiu de pa茂sos del nord d鈥櫭frica, sobretot el Marroc, i de l鈥橝m猫rica Llatina.

Pel que fa al lloc de resid猫ncia, el 67% de les persones usu脿ries s贸n de Sabadell. La resta provenen majorit脿riament de municipis de l鈥檈ntorn amb els quals es desenvolupen projectes conjunts. La distribuci贸 per districtes indica que les persones provinents del Districte 6 茅s el grup m茅s nombr贸s, especialment del sector de la Creu de Barber脿. Aquest fet t茅 una correlaci贸 amb el volum d鈥檃ctivitat que es desenvolupa a la zona amb el projecte Treball als barris de la zona sud.

D鈥檃ltra banda, tamb茅 茅s significatiu el volum de persones provinents del Districte 1, que 茅s el sector Centre (barris del Centre, Hostafrancs i la Cobertera) el segon grup m茅s nombr贸s quant a persones ateses, ja que 茅s el districte que m茅s poblaci贸 agrupa de la ciutat.

Serveis prestats

Alguns dels principals indicadors dels serveis prestats s贸n les 314 activitats formatives que van suposar un acumulat de 28.347 hores de formaci贸 durant 2016. En l鈥櫭爉bit dels programes d鈥檕cupaci贸 es van fer m茅s de 450 contractes laborals per a persones en atur per a desenvolupar obres i serveis en benefici de la ciutat. Aix铆, es van executar 870 obres, majorit脿riament vinculades al manteniment d鈥檈quipaments de la ciutat. Un altre indicador destacat s贸n els 422 convenis de pr脿ctiques gestionats durant 2016.

Tamb茅 es van gestionar 1.262 ofertes de treball i el grau de cobertura va ser del 65,5%. A la vegada es van desenvolupar 944 assist猫ncies t猫cniques individuals per acompanyar en la creaci贸 d鈥檈mpreses. D鈥檃ltra banda, a trav茅s de programa Reempresa es va evitar que 27 negocis tanquessin, intermediant per fer un trasp脿s efectiu. Pel que fa als espais d鈥檃llotjament empresarial, en finalitzar 2016 es registrava uns nivells d鈥檕cupaci贸 貌ptims amb 53 negocis residents en el Centre de promoci贸 Empresarial i el Centre d鈥橢mpreses Industrials.

Actuacions per a col鈥ectius espec铆fics

En relaci贸 als serveis dissenyats espec铆ficament per a determinats col鈥ectius, destaquen les 312 persones en tractament de salut mental ateses durant 2016. Pel que fa al Pla d鈥檃ctuaci贸 per a joves es va atendre 3.300 joves i en aquells serveis espec铆fics per a majors de 45 anys, 137 persones.

Estrat猫gia Territorial d鈥橭cupaci贸 i Desenvolupament Econ貌mic

El 70% de l鈥檃ctivitat en els darrers anys ha estat possible gr脿cies a l鈥檕btenci贸 de subvencions o altres f贸rmules de finan莽ament externes provinents b脿sicament de l鈥橢stat a trav茅s de la Generalitat, pr貌piament de la Generalitat o b茅 de la Diputaci贸 de Barcelona.

Tal com ha explicat el regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro, 鈥渓a convocat貌ria de la subvenci贸 condiciona quins projectes es poden desenvolupar i quines persones es poden beneficiar o quan es podr脿 iniciar el servei. Aquest element ha continuat marcant durant 2016 la nostra activitat i ens plantegem com a repte de futur poder modificar aquest m猫tode de funcionament鈥.

El regidor ha afegit al respecte que 鈥渁mb aquest objectiu, hem iniciat el cam铆 per elaborar una Estrat猫gia Territorial d鈥橭cupaci贸 i Desenvolupament Econ貌mic de la Conca del Ripoll i la Riera de Caldes, que respongui les necessitats concretes del territori i permeti guanyar en innovaci贸, efic脿cia i efici猫ncia la utilitzaci贸 dels recursos p煤blics que s鈥檋i destinin鈥. Des de Sabadell s鈥檌mpulsa el projecte per assolir alhora una nova relaci贸 amb el Servei d鈥橭cupaci贸 de Catalunya de m茅s implicaci贸, comprom铆s i capacitat real de decisi贸.

Informe Anual聽