Not铆cies

01/03/2017 -

Ocupaci贸 al Bages industrial, considerat un dels 10 millors programes d'innovaci贸 social de tota Catalunya

Considerat una bona pr脿ctica de capacitaci贸 i inserci贸 de persones aturades en el sector industrial.
Ocupaci贸 al Bages industrial, considerat un dels 10 millors programes d'innovaci贸 social de tota Catalunya

Enviat per Eduard Berlinch... el dc., 01/03/2017 - 21:11

El proper 17 de mar莽 a l'auditori del CosmoCaixa de Barcelona es presentar脿 la 5a Jornada "10x10' C脿psules d'Innovaci贸 Social", on es reuniran els representants dels projectes seleccionats com els 10 millors projectes d'innovaci贸 social a Catalunya l'any 2016 de m茅s de 120 projectes valorats. Un d鈥檈lls 茅s el projecte Ocupaci贸 al Bages industrial. 聽

L'Auditori del ComoCaixa de Barcelona acollir脿, el proper dia 17 de mar莽, la 5a Jornada "10x10' C脿psules d'Innovaci贸 Social" on es reuniran els representants dels projectes seleccionats com els 10 millors projectes d'innovaci贸 social a Catalunya l'any 2016 de m茅s de 120 projectes valorats. Entre aquests 10 millors hi ha el projecte Ocupaci贸 al Bages industrial, que est脿 liderat per l'Ajuntament de Manresa i coexecutat amb el Consell Comarcal, ajuntaments del Bages, la UPC, la Cambra de Comer莽, PIMEC i la Fundaci贸 Lacet脿nia, i cofinan莽at per la Diputaci贸 de Barcelona.聽

La Jornada, que normalment promou l'empresa d'acci贸 social Sumar amb el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Fam铆lies, la Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, la Diputaci贸 de Girona i l'Obra Social "la Caixa", 茅s un reconeixement i una oportunitat de compartir i donar visibilitat a diferents projectes d'innovaci贸 per a reptes socials.

La missi贸 de la jornada 茅s impulsar "Noves Idees que Funcionin" en l'脿mbit social. Any rere any, diferents entitats i organismes aprofiten i comparteixen aquest espai per presentar experi猫ncies, instruments i eines de millora per afrontar alguns dels problemes actuals i reptes de futur. Aquestes solucions que es presentaran poden ser innovadores, de petita o gran escala, i tenen en com煤 la creativitat i el factor innovador i aix铆 com l鈥檃daptabilitat a diferents 脿mbits, territoris i col路lectius.

L鈥橝juntament de Manresa ha estat seleccionat per presentar el projecte Ocupaci贸 al Bages Industrial, considerat una bona pr脿ctica de capacitaci贸 i inserci贸 de persones aturades en el sector industrial, que ha donat oportunitats a joves i altres col路lectius amb dificultats d鈥檌nserci贸 laboral, a partir d鈥檜n projecte innovador basat en l鈥檃propament a les empreses i la col路laboraci贸 p煤blico-privada.

En el marc d鈥橭cupaci贸 al Bages Industrial s鈥檈stan desenvolupant les accions seg眉ents:

  • Orientaci贸 laboral a les persones participants
  • Formaci贸 t猫cnica: cursos en el 脿mbit del metall amb opci贸 de fer pr脿ctiques en empreses.
  • Visites a les empreses de la comarca i grups de treball amb els responsables de direcci贸 o de recursos humans amb l鈥檕bjectiu d鈥檈nfortir els lligams de col路laboraci贸 publico privada, captar ofertes de feina, donar resposta r脿pida a les necessitats de personal i de formaci贸 del sector i, dinamitzar una borsa de treball especifica del sector.
  • Foment de la innovaci贸 i la retenci贸 del talent donant suport a 聽projectes de R+D en empreses industrials del Bages