Not铆cies

08/03/2017 -

Ocupa鈥檛 Dones en marxa! Presentaci贸 de la 5陋 edici贸 del programa

En el marc del Projecte "Treball als Barris" del SOC
Ocupa鈥檛 Dones en marxa! Presentaci贸 de la 5陋 edici贸 del programa

Enviat per Francesc Xavier... el dc., 08/03/2017 - 08:06

M茅s d鈥檜na vintena de dones, de les 40 participants enguany en el programa "Ocupa't Dones", han assistit aquest mat铆 a la presentaci贸 del programa emmarcat en les activitats commemoratives del dia internacional de les dones, a les instal.lacions del Centre de Promoci贸 Econ貌mica Mol铆 Fariner i en col.laboraci贸 amb el SIAD (Servei d鈥橧nformaci贸 i Atenci贸 a les Dones de l鈥橝juntament de Martorell).

El Centre de Promoci贸 Econ貌mica de l'Ajuntament de Martorell inicia, un any m茅s, el programa 鈥淥CUPA'T DONES鈥 enguany en la seva 5陋 edici贸, projecte de foment de la inserci贸 laboral adre莽at a dones en situaci贸 de reincorporaci贸 al mercat de treball que combina accions d'orientaci贸 i formaci贸.

En aquesta 5陋 edici贸 del programa hi participaran 40 dones d鈥檈ntre 18 i 56 anys, en situaci贸 de reincorporaci贸 al mercat de treball que combina accions d'orientaci贸 i formaci贸. La mitjana d鈥檈dat de les participants 茅s de 38 anys i tenen un nivell de formaci贸 b脿sic i mig principalment.

Les accions formatives del programa s鈥檋an iniciat avui amb la presentaci贸 del projecte 聽a c脿rrec de la t猫cnica del programa, Cristina Pascual i la intervenci贸 de Carmen Cord贸n, responsable del Servei d鈥橧nformaci贸 i Atenci贸 a les Dones (SIAD) de l鈥橝juntament de Martorell, que ha presentat les properes accions formatives que es realitzaran en el marc del programa "Ocupa't Dones", amb l鈥檌nici del "Taller d'Apoderament per a dones" , que es realitzar脿 el divendres 31 de mar莽 de 10 a 12 h tamb茅 al Centre de Promoci贸 Econ貌mica Mol铆 Fariner.

Programa Ocupa't Dones

El programa "Ocupa't Dones", es tracta d鈥檜n dispositiu espec铆fic de car脿cter experimental i innovador per afavorir la inserci贸 sociolaboral de col.lectius amb dificultats d'inserci贸, subvencionat pel Servei d鈥橭cupaci贸 de Catalunya (SOC) en el marc del Projecte Treball als Barris.

L'objectiu principal de l鈥"Ocupa't Dones", 茅s oferir eines i recursos a les participants que les ajudin a 聽desenvolupar les seves compet猫ncies professionals per tal de reconduir la seva situaci贸 laboral. Durant dotze mesos les participants combinaran accions d鈥檕rientaci贸 i formaci贸 tant transversal com professionalitzadora amb pr脿ctiques en empreses, tutories, accions ocupacionals i promoci贸 de l鈥櫭簊 de les noves tecnologies segons les necessitats de cadascuna d鈥檈lles.

Totes les accions integrades en aquest programa segueixen uns fils conductors al llarg de tot el proc茅s que s贸n: la relaci贸 amb una mateixa, la relaci贸 amb els/les altres, la reflexi贸 sobre el treball (remunerat i no remunerat), l鈥檃utoconeixement (sobretot el coneixement de les mateixes compet猫ncies), el coneixement de l鈥檈ntorn i la seva forma de relacionar-s鈥檋i, el coneixement del mercat de treball i la seva presentaci贸 en aquest.

脠xit de la passada edici贸 amb un percentatge d鈥檌nserci贸 laboral del 55%

La passada edici贸 d'aquest programa de reinserci贸 laboral per a dones de Martorell l鈥"Ocupa't 聽Dones" va finalitzar al mes de desembre amb un percentatge d鈥檌nserci贸 laboral del 55% de les seves participants. Durant la passada edici贸 realitzada durant el 2016, 51 usu脿ries del Servei Local d鈥橭cupaci贸 de Martorell van tenir l鈥檕portunitat de participar en aquest projecte aconseguint 聽28 d鈥檃questes dones un contracte de treball.

Les dones interessades a participar encara poden realitzar la seva preinscripci贸, omplint el formulari preinscripci贸 online, a la p脿gina web del Centre de Promoci贸 Econ貌mica Mol铆 Fariner, o de manera presencial al mateix Mol铆 Fariner (cam铆 del Riu s/n).

Sessi贸 emprenedoria "Emprendre i reprendre en femen铆"

Amb motiu del dia internacional de les dones i emmarcat en el programa Ocupa鈥檛 Dones es realitza el pr貌xim divendres 10 de mar莽 a les 11.00 una sessi贸 d'emprenedoria al Centre de Promoci贸 Econ貌mica Mol铆 Fariner. Durant la sessi贸 comptarem amb el testimoni d'una dona emprenedora que ens explicar脿 els seus inicis i la seva traject貌ria fins ara.

La sessi贸 茅s oberta a tota la poblaci贸 i ser脿 a c脿rrec de la cap de promoci贸 Econ貌mica Carme Moles i la t猫cnica d'empresa i emprenedoria Sandra Alarc贸n.