NotĂ­cies

15/02/2017 -

Comença el curs d’ajudant de Cuina i Sala a Cardona (treball als barris)

Aquesta actuació està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc de Treball als Barris.
Comença el curs d’ajudant de Cuina i Sala a Cardona (treball als barris)

Enviat per Francesc Xavier... el dc., 15/02/2017 - 06:48

Avui, 14 de febrer, ha començat a Cardona el “Curs d’Elaboracions bàsiques de cuina”. Es tracta d’una formació de 120 hores que es durà a terme a l’espai de “La Cafeteria” del Parc Cultural de la Muntanya de Sal. És una formació organitzada pel Servei Connectem de l’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona, i coordinada per RIUVERD empresa d’inserció, SCCL de Solsona.

Aquest curs, juntament amb el“Curs de Servei bàsic de restaurant i bar” que s’iniciarà el proper 24 de febrer i que es realitzarà al mateix lloc que el de cuina, de 50 hores de durada, s’han planificat i organitzat per donar resposta a les necessitats del sector de l’hostaleria de contractar personal qualificat, així com per facilitar la inserció al mercat de treball de persones en situació d’atur en recerca activa de feina i que estan motivades en treballar en les ocupacions d’ajudant de cuina i de cambrer/a.

El contingut del curs s’ha plantejat a mida de les necessitats que el Servei Connectem ha recollit del sector.

Hi haurà la possibilitat de realitzar convenis de pràctiques no laborals d’ajudant de cuina en restaurants del territori. El curs de servei inclou 25 hores de pràctiques formatives mitjançant les quals, els alumnes, en grups de 2 o 3 persones,seran guiats i corregits pel docent mentre exerceixen la pràctica en situació real en restaurants i hotels de Cardona.

La formació oferirà als alumnes coneixements tècnics d’aquests perfils professionals, però també de producte local i de recursos del territori, doncs, està previst realitzar visites i cates a productors locals i visites a cuines de restaurants de la zona.

Les persones que realitzaran aquests cursos treballaran també les competències professionals que exigeixen aquestes professions, amb una formació específica de 50 hores “Reconeix i potencia les teves competències professionals”, que tant demanen els restauradors i hotelers del territori, com són l’actitud, la planificació i organització, el treball en equip, etc. Aquesta acció formativa la portaran a terme els professionals de Moiacció i s’iniciarà a partir del dia 20 de febrer al Centre Cívic-Casal de Joves de Cardona.

Com a resultat, es preveu la creació d’una borsa de treball del sector de l’hostaleria, que integrarà aquestes persones formades i que pretén ser viva, amb la incorporació de nous professionals que passin pel Servei Connectem, i accessible als restaurants i hotels del territori que col·laboren amb el Servei Connectem en la seva recerca de professionals.

Aquesta actuació està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc de treball als barris.