IDEES

Necessitats formatives dels AODL per millorar les competències en desenvolupament local

Hola,

Ens trobem al mes de març i alguns de vosaltres fa uns mesos que heu iniciat una nova etapa professional en l’àmbit del desenvolupament local. D’altres, porteu ja uns anys desenvolupant els vostres plans de treball als vostres territoris d’actuació. En tots els casos, de ben segur que us heu trobat amb la necessitat de millorar les vostres capacitats i competències en temes com, per exemple, la gestió de projectes, el màrqueting territorial o la planificació  estratègica.

En aquest sentit, volem recollir les vostres impressions/inquietuds/sugerències al voltant de les necessitats formatives que els AODL podeu precisar. Aquesta informació serà de gran interès de cara a la possible planificació de noves accions formatives per a l’any vinent.

Us deixem 2 mesos per tal que ens comenteu. En cas que el volum de comentaris sigui elevat, passarem a crear un debat entorn a les necessitats formatives dels AODL.

Moltes gràcies.

imatge de Carles González

Jo vaig fer un curs de 50h de Desenvolupament Econòmic Local al Col·legi de sociòlegs i politòlegs l'any 2008 i em va anar molt bé, ja que per una banda em va donar una visió global del desenvolupament econòmic local, i per altra banda un coneixement de les diverses àrees que el composen i també de manera molt general el que diu la Betlem, com conèixer el territori. Crec que se segueix fent una edició cada any i és positiu per tothom però sobretot per les persones que comencen en aquest àmbit. Estaria bé, al menys per mi, fer ara un curs de continuació que aprofundís una mica més.
A banda d'aquesta formació generalista, segons les tasques específiques de l'AODL o del tècnic de promoció econòmica els cursos adients podrien ser molt diversos.

imatge de Dolors Etxalar Rubió

Estic amb la Betlem que el tema dona per molt. Comparteixo amb ella que és fonamental tenir un coneixement bàsic sobre com interpretar dades. Segurament que tots nosaltres hem arribat a les entitats on treballem i hem trobat un recull més o menys quantiós d'estudis i informació prèvia i amb la possibilitat d'accès a moltes altres dades externes que sovint no gestionem, no processem.
També crec que és interessant una formació en temes de comunicació a diferents nivells, no només en aspectes de difusió de projectes ( que també) sinó en capacitat de parlar en públic, gestió de reunions i equips de treball...
Crec que bona part de la nostra feina consisteix en arrossegar, fer de motor, ( dinamitzar no?) i això també té una part de tècnica que es pot aprendre. No sé si m'explico

imatge de Nemo Remesar

Moltes gràcies per les vostres aportacions! Si la idea suscita més interès podríem iniciar un debat al voltant de les necessitats formatives d'AODL i dels professionals que es dediquen al desenvolupament local i l'ocupació.

imatge de Sergi Frias

Com diu el Víctor, tot el que estigui relacionat amb la 'nova economia' considero que és imprescindible. També és veritat que pel meu dia a dia són temes que em toquen ben d'aprop, i donar resposta a joves emprenedors, molt sovint empesos per la necessitat 'd'autoocupació' (un altre debat molt interessant), en un context tan canviant com l'actual és molt important que els professionals que els hi donem suport tinguem una visió clara de les diferentes opcions, tan jurídiques com organitzatives, com a nivell de vendes, de noves plataformes tecnològiques, etc. Principalment, i aquesta plataforma impulasada des del SOC és un gran exemple, penso que la concepció de treballar en 'plataforma', de manera col·laborativa, és la direcció que hem de prendre de manera decidida i amb plena convicció des de les diferents àrees públiques. L'economia col·laborativa ja està sent i pot esdevenir una de les grans solucions, en forma d'oportunitat, per optimitzar recursos, posar en contacte talent i coneixement i ajudar a impulsar una 'nova manera de fer' que la societat reclama des de difernets nivells. Nosaltres hem d'estar a l'alçada i formació 'actualitzada' en aquest sentit hauria de ser quelcom normalitzat, per contribuir a la construcció d'una societat moderna, sensible a uns valors de sostenibilitat i rendibilitat a parts iguals i projectada al món, com s'acostuma a dir: glocal! ;-) Però més enllà de les nomenclatures, estic 100% convençut del camí que hem d'agafar tots plegats. Per tant, i per acabar, tot el que sigui apostar des d'estaments públics com el SOC per augmentar les habilitats i coneixements del professionals del desenvolupament local en aquesta direcció crec que serà tot un encert. ;-)

imatge de Víctor ÀLVAREZ VALDÉS

Molt interessant.
Personalment crec que seria necessària formació i estratègies de treball sobre la nova economia: e-economia, e-vendes, creació i funcionament de les e-empreses, vendes internacionals, etc..

imatge de Betlem Parés

necessitats formatives, dóna per molt i i intentaré fer més endavant una proposta més completa però avanço un tema que crec vital pels AODLS i per tot els equips de DL. Formació en CONEIXEMENT DEL TERRITORI I EN INTERPRETACIÓ DE DADES PER ACTUAR, hi ha moltes dades, molta informació però en falta coneixement en interpretació de què volen dir les dades que tenim i com hem d'actuar a partir de de les interpretacions. Sobretot en dades socio econòmiques d'un territori, recullen dades, se'n fan estadístiques però cal aprendre a saber què ens diuen i que no ens diuen. Espero que s'entengui.

Tornar a la llista

Sobre la Idea

  • Autor: Nemo Remesar
  • Temps de votació:
    dimarts, 13 gener, 2015 a divendres, 30 setembre, 2016