Consell Comarcal de la Segarra

Passeig de Jaume Balmes, 3, , Segarra

Tel猫fon de contacte: 973531300

P脿gina web: Web d Consell Comarcal de la Segarra

Correu electr貌nic: msola@ccsegarra.cat

Contacte Montserrat SOL脌 PUIG.
aodl.

Programes

Serveis

 • Suport al desenvolupament empresarial.

  Facilitar l'acc茅s a l'informaci贸 a les empreses locals a trav茅s del butllet铆 empresarial, la p脿gina web del consell, estudis i gesti贸 de dades a nivell ocupacional i formatiu.

 • Servei d'orientaci贸 laboral i ocupacional.

  El servei d'orientaci贸 laboral 茅s un servei per tots els municipis de la comarca, per tal d'oferir assessorament, especialment a les persones en situaci贸 d'atur, o m茅s vulnerables, per tal d'oferir recursos per millorar les seves oportunitats laborals. S'ofereix orientaci贸 individualitzada, taulell d'ofertes de treball, suport a l'autoocupaci贸, formaci贸 continua, cursos de recerca de feina a trav茅s de les TIC (efeina.)

 • Impuls d'accions formatives

  Ja sigui per donar cobertura a formacions demandades per les empreses i poder lligar l'oferta amb la demanda existent, oferint accions formatives.

 • Coordinar les iniciatives p煤bliques en m脿teria de promoci贸 econ貌mica

  Des de l'脿rea de promoci贸 econ貌mica es vol acostar els serveis als municipis de la comarca, aquests serveis s贸n: la brigada comarcal, el servei d'alertes i ajudes i subvencions per als ens locals, edici贸 d'informes mensuals de la realitat socioecon貌mica de la comarca.

Projectes

 • Fomentar actuacions integrals i interdepartamentals entre els diferents productors de la comarca.

  Per tal de donar suport als productors/es agroalimentaris de la comarca, es donar el servei d'assessorament t猫cnic especialitzat per als productors locals, es fomenten campanyes de promoci贸 del producte local (en fires), es realitzen tallers i es fomenten espais de trobada entre els productors locals, per poder analitzar les necessitats que tenen i trobar solucions conjuntes.

 • Servei d'orientaci贸 laboral i tallers de feina.

  Durant aquests anys s'ha consolidat el servei d'orientaci贸 laboral a la comarca, actualment es fan perm脿nencies a 4 municipis (Cervera, Guissona, Tor脿 i Sant Guim de Freixenet.) Aquest servei est脿 adre莽at a tota la ciutadania, especialment a persones en situaci贸 d'atur o m茅s vulnerablitat i pr茅ten oferir recursos per a millorar les seves oportunitats laborals. S'ofereix atenci贸 individualitzada, sessions grupals, taulell d'ofertes de treball, suport a l'autoocuapci贸 i la formaci贸 continua.

 • Fomentar accions formatives al territori segons demanda.

  En base a estudis sobre necessitats formatives al territori i aprofitant els recursos existents a la comarca, s'impulsen cursos per donar resposta a peticions de les empreses. Com l'esc脿s pressupost no permet l'oferiment de cursos gratu茂ts, s'ha integrat la formaci贸 amb m铆nim cost mitjan莽ant la col路laboraci贸 p煤blica i privada. Empreses com Teixid贸 Associats col路laboren amb el Consell per impatir formaci贸 professionalitzadora i, per tant de l'administraci贸, es realitza les tasques de gesti贸 i coordinaci贸 d'aquesta formaci贸. L'ens local presta tamb茅 les instal路lacions per tal que el cost dels cursos, representin 煤nicament el preu de la persona docent.

 • Gestionar accions ocupacionals.

  Per tal d'optimitzar els recursos dels ajuntaments, des de l'脿rea es gestionen accions per als municipis, com s贸n el butllet铆 empresarial, el servei d'alertes i ajudes i subvencions per a ens locals, la brigada comarcal. Els diferents programes donen serveis als municipis m茅s petits de la comarca i n'impulsen el seu desenvolupament local.